TANNREGULERING

KRISTIANSAND

Fastsitende regulering

Behandling prosessen og resultatet er avhengig av ditt samarbeid, og at våre instrukser følges nøye.

Behandlingstiden er avhengig av bittfeil og tannstillingsfeil og er oftest ca 2 år. Du må regne ca 10 kontroller/stramming timer i året.

På alle timene du får fra oss det er en spesialist i kjeveortopedi som ser på dine tenner og fremgang i behandling og bestemmer videre stramming.

Vi gjør oppmerksom på at endringer i behandlingstiden kan skje hvis motivasjon og betydelig innsats av patient og foresatte mangler. Forsømte timer dekkes etter 80% av time pris ( offentlige satser).

Regulering

Brakettene (klossene) er festet til tennene med et lim som trenger 24 timer for å bli herdet. Derfor må du kun spise bløt mat det første døgnet. Senere kan du spise alt men være forsiktig med det du tygger. Kutt alt hard mat i små bitter, særlig gulrøtter, epler og pærer. Unngå hardt godteri som kjærlighet på pinne, drops, karameller og tyggegummi for at brakketer ikke løsner. Stadig løse klosser fører til at behandlingen forsinkes.Vi setter en tråd festet til brakettene som skal jevne tennene dine. Du vil bli litt ømt de første 2-3 dagene. Hvis kinnene eller lepene blir såre, må du legge en voks på brakketene.

Det er anbefalt å være ekstra nøye med tannpussen. Området mot tannkjøttet er viktig å holde rent. Belegg som ikke blir fjernet kan føre til hull i tennene, tannkjøttbetennelse eller hvite flekker på tennene. Skyll gjerne med fluor munnskyllevannn. Hvis det er et sted hvor det blør, er det fordi det er for dårlig pusset der. Dersom munnhygiene blir dårlig, kan det bli aktuelt å fjerne regulringen.

Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe.